Lørdag var der "finale" i forløbet for deltagerne på årets "Lederakademi" der startede i august 2017.

22 personer, fra 10 foreninger, startede det første lederakademi i Halsnæs Kommune. Lørdagens afslutning
skulle de enkelte deltagere fremlægge det gennemgående projekt der er arbejdet med fra modul 1 og her til afslutningen
efter 8 moduler igennem de sidste 6 måneder.

Alle var i deres evaluering af akademiet, enige om vigtigheden at tilegne sig værktøjer der kan bruges i dagligdagen ude i foreningerne.
Halsnæs Idrætsråd håber der igen til efteråret kan findes penge til et nyt forløb - det er vigtigt.
At det ikke kun er idrætsforeninger der deltager har været et frisk pust for idrætsforeningerne. Pudsigt - eller sørgeligt - så har alle foreninger
samme udfordringer, om det er idræt eller teater, så er der gennemgående problematikker der er ens i foreningerne. I oplæg til akademiet skrev
Halsnæs Idrætsråd:

"Mål og forventet udbytte:
Formål og forventet udbytte Folkeoplysnings- og Udviklingspuljen i Halsnæs Kommune har ydet støtte til Bevæg dig for livet Lederakademi, som skal bidrage til at fastholde og udvikle kommunens nuværende og kommende foreningsledere.
Uddannelsen skal bidrage til at skabe velfungerende foreninger samt give foreningslederen viden og værktøjer til at udvikle sin forening, så den tiltrækker flere aktive medlemmer. Derudover at få udviklet foreningsledernes forståelse og muligheder for at opnå resultater til glæde for dem selv og deres forening.
Målgruppe: Nuværende og potentielle ledere i alle folkeoplysende foreninger, der ønsker at blive endnu bedre til at varetage deres forenings interesser.
Det anbefales, at man som forening deltager med 2 eller flere repræsentanter, da det giver større udbytte af akademiet."

Halsnæs Idrætsråd kan se tilbage på et akademi der til fulde har efterlevet alle målsætninger. Halsnæs Idrætsråd starter allerede nu arbejdet med søge midler til et kommende akademi, som kan løbe af staben efterår/vinter.